pedagogic PLAYGROUND

what is this about?

This project began as an analysis of Van Eyck’s Amsterdam Orphanage and developed into a new playground located on the same site. The playground takes form from the orphanage’s strong geometric order, coupled with its softer, biomorphic shapes. Much like the orphanage, it has several stations along a linear axis designed specifically for children of different developmental phases. The play structures are united by pools of water like the circular pools in Van Eyck’s design.

 
 

Aldo Van Eyck's analysis of play forms

 hand drafted plan of Van Eyck's orphanage

hand drafted plan of Van Eyck's orphanage

 analysis of orphanage's primary geometric elements

analysis of orphanage's primary geometric elements

 
 new playground on original orphanage site

new playground on original orphanage site

 
 plan of the modern playground

plan of the modern playground

test [Converted] [Recovered]3 copy.jpg
playtest2 [Converted].png
 playground section

playground section